کارشناسی ارشد مهندسی عمران

پاسخ تشریحی
پاسخ تشریحی
برنامه کلاسی
برنامه کلاسی
نمونه کلاس (قبولی اجباری)
نمونه کلاس
(قبولی اجباری)
تحلیل و بررسی
تحلیل و بررسی
بودجه بندی
بودجه بندی

معرفی رشته کارشناسی ارشد مهندسی عمران

رشته مهندسی عمران یکی از رشته‌های محبوب در شاخه مهندسی است. مهندس عمران با دانش خود به ساخت سازه‌هایی با کاربری مختلف، ساختمان‌سازی، پل‌سازی، راهسازی و غیره می‌پردازد. شاید به نظر بیاید که رشته عمران رشته خشک و بدون انعطافی است. اما کار با نرم افزارهای مختلف، حضور در کارگاه و اجرای پروژه، انجام محاسبات و نظارت بر اجرا همگی دارای جذابیت مخصوص به خود هستند. مهندس عمران علاوه بر دانش و مهارت در اجرای پروژه‌های عمرانی نیاز به خلاقیت نیز دارد تا بتواند پروژه را به بهترین شکل اجرا نماید.

رشته مهندسی عمران نیز مانند بسیاری از رشته‌های مهندسی دارای گرایش‌های مختلفی در مقطع ارشد است.
←گرایش‌های مهندسی عمران عبارتند از:
  • سازه
  • مدیریت ساخت
  • زلزله
  • ژئوتکنیک
  • حمل و نقل
  • راه وترابری
  • سواحل، بنادر و سازه‌های دریایی
  • مدیریت منابع آب
  • سازه‌های هیدرولیکی
  • محیط زیست

در ادامه به توضیح هر یک می‌پردازیم:

  • گرایش سازه

همانطور که از اسم آن مشخص است در این گرایش به تحلیل، طراحی و آنالیز سازه‌های مختلف، پل‌ها، تونل‌ها، تاسیسات نفتی و آبی و غیره پرداخته می‌شود. شما با ادامه تحصیل در این گرایش قادر به طراحی سازه‌های بتنی و فولادی و انواع المان‌های پیش ساخته با رویکرد لرزه‌ای و به شکلی حرفه‌ای تر از آنچه در دوره لیسانس یاد گرفته‌اید، خواهید شد. بدیهی است بار محاسباتی این گرایش زیاد است.

  • گرایش مدیریت ساخت

گرایش مهندسی و مدیریت ساخت ترکیبی از دو بحث مدیریت ساخت و مهندسی ساخت است. افراد با این تخصص می‌توانند به ارزیابی، مدیریت و کنترل پروژه‌های عمرانی در زمینه‌های مختلف بپردازند. از طرفی یک مهندس مدیریت ساخت می‌تواند با به کارگیری روش‌های جدید و استفاده از نرم‌افزارها، پروژه را در زمان کم، با هزینه مناسب و در عین حال کیفیت بالاتر به انجام برساند. در واقع مدیریت کارگاه از نظر هماهنگی بین نیروهای فعال در پروژه، ماشین آلات، تهیه مصالح و ابزار، اجرای اصولی پروژه و در نهایت مدیریت مالی در قالب صورت وضعیت‌ها بر عهده فارغ التحصیل این گرایش است. البته کسانی که در این گرایش تحصیل نکردند نیز با کمی سابقه و حضور در کارگاه‌ها از پس این عنوان شغلی بر می‌آیند.

  • گرایش زلزله

فارغ التحصیلان گرایش زلزله قادر به طراحی سازه‌های پایدار در برابر زلزله و پیاده‌سازی روش‌های مقاوم سازی هستند. از طرفی شما با تحصیل در گرایش زلزله، به بررسی مطالعات و محاسبات آنالیز خطر برای طراحی سازه‌هایی مانند سد، نیروگاه‌ها و غیره می‌پردازید. این گرایش نیز مانند سازه بیشتر جنبه محاسباتی داشته و طراحی سازه‌های مختلف را با رویکرد لرزه‌ای بررسی می‌کند.

  • گرایش ژئوتکنیک

با توجه به اینکه در ساخت اکثر سازه‌ها، خاک نقش اساسی در بنای ساختمان دارد، گرایش ژئوتکنیک از اهمیت بالایی برخوردار است. به عبارتی می‌توان گفت یکی از سخت‌ترین گرایش‌های ارشد عمران، گرایش ژئوتکنیک است. همچنین کارشناسان ارشد ژئوتکنیک با مطالعه روی خاک در آزمایشگاه‌های مکانیک خاک به بررسی و آنالیز پارامتر‌های با اهمیت خاک برای احداث سازه می‌پردازند. فارغ التحصیلان این گرایش معمولا به پایدارسازی گودها به روش‌های نیلینگ، انکراژ، سازه نگهبان خرپایی، مهار متقابل، دیوار دیافراگمی، مهار به کمک شمع کوبی واجرایازبالابهپایین (تاپ دان) مشغول‌اند.

  • گرایش حمل و نقل

متخصصین گرایش حمل و نقل به طراحی مسیر و اجرای زیرساخت‌های حمل و نقلی مانند پل‌ها، تونل‌ها و جاده‌ها می‌پردازند. مسائلی مانند ایمنی و توسعه پایدار از زمینه‌های پرطرفدار در سال‌های اخیر در این گرایش بوده است.

  • گرایش راه و ترابری

در گرایش راه و ترابری به بررسی اصول و استانداردهای نوین در ساخت راه‌های جدید و بهسازی راه‌های قدیمی پرداخته می‌شود. به طور مثال طراحی روسازی با مصالحی مانند آسفالت و بتن از مهارت‌های این گرایش است. همچنین طراحی مسیرهای خاص با مشخصات فنی و مهندسی ویژه نیز از مواردی است که در این گرایش مطرح می‌گردد.

  • گرایش سواحل، بنادر و سازه های دریایی 

در گرایش سازه‌های دریایی به مطالعه و طراحی سازه‌هایی مانند سازه‌های ساحلی و دریایی پرداخته می‌شود. فارغ التحصیلان گرایش سازه‌های دریایی می‌توانند به صورت مرتبط با گرایش خود و یا در حوزه‌هایی مانند سازه و آب مشغول به کار شوند.

  • گرایش مدیریت منابع آب

ارشد عمران گرایش مدیریت منابع آب به شناخت منابع آب، بهسازی کیفیت منابع و همچنین بهینه‌سازی شبکه‌های آبرسانی می‌پردازد. فارغ التحصیلان این رشته می‌توانند در شرکت های مشاور در حوزه آب و فاضلاب، سد سازی و مدیریت منابع آب مشغول به کار شوند. همچنین با تحصیل در این رشته می‌توانید وارد حوزه مطالعات هیدرولوژی در شرکت‌های راهسازی شوید.

  • گرایش آب و سازه های هیدرولیکی

کارشناسی ارشد آب و سازه‌های هیدرولیکی نیز مانند گرایش‌های ژئوتکنیک و سازه از گرایش‌های سخت ارشد عمران است. در این گرایش به تحلیل و طراحی سازه‌هایی که مرتبط با آب هستند پرداخته می‌شود. به عبارتی می‌توان گفت این گرایش ترکیبی از گرایش سازه و آب است. از طرفی در این گرایش مباحث زیست محیطی و توسعه پایدار نقش پر رنگی دارد.

  •  گرایش محیط زیست

گرایش محیط زیست با حوزه‌هایی مانند عملکرد مواد شیمیایی و زیست‌شناسی موجودات، مباحث مربوط به اتلاف گرما و انرژی حرارتی، تصفیه و پالایش آب و هوا و همچنین بهبود مناطقی که در معرض آلودگی‌های صنعتی هستند مرتبط است.

فارغ التحصیلان ارشد عمران گرایش محیط زیست در حوزه‌هایی مانند شناخت و کنترل آلودگی منابع آب، آلودگی هوا و آلودگی‌های حاصل از مواد جامد زائد مطالعه داشته و می‌توانند در سازمان‌هایی همچون سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان‌های وابسته به وزارت نیرو مشغول به کار شوند.

پاسخ تشریحی سوالات کارشناسی ارشد مهندسی عمران

پاسخ تشریحی سوالات
مشاوره کارشناسی ارشد مهندسی عمران

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

برنامه کلاسی کارشناسی ارشد مهندسی عمران

برنامه درسی کلاس های آمادگی کنکور کارشناسی ارشد مهندسی عمران موسسه آموزش عالی آزاد ماهان با برترین اساتید ایران با بیشترین تعداد قبولی و رتبه های برتر در ایران را می توانید از طریق لینک زیر مشاهده و دانلود نمائید.

نمونه کلاس های کارشناسی ارشد مهندسی عمران

نمونه کلاس های رایگان

تحلیل و بررسی کارشناسی ارشد مهندسی عمران

مشاوره کارشناسی ارشد مهندسی عمران

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

مشاوره رایگان کارشناسی ارشد و دکتری

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد