کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر

پاسخ تشریحی
پاسخ تشریحی
برنامه کلاسی
برنامه کلاسی
نمونه کلاس (قبولی اجباری)
نمونه کلاس
(قبولی اجباری)
تحلیل و بررسی
تحلیل و بررسی
بودجه بندی
بودجه بندی

معرفی رشته کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر

مهندسی کامپیوتر به عنوان یکی از پرطرفدارترین رشته های مهندسی در سال های اخیر محسوب می گردد و ادامه تحصیل این رشته در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری با استقبال گسترده ای از سوی داوطلبین مواجه شده است.

گرایش‌های کارشناسی ارشد رشته مهندسی کامپیوتر به دسته‌های کلی زیر تقسیم می‌شوند:
  • گرایش هوش مصنوعی و رباتیکز
  • گرایش نرم افزار
  • گرایش شبکه‌های کامپیوتری‌
  • گرایش معماری سیستم‌های کامپیوتری
  • رایانش امن (امنیت)

البته گرایش‌های دیگری همانند الگوریتم‌ها و محاسبات، طراحی شبیه‌ساز هوشمند، تولید بازی‌های رایانه‌ای و قرآن کاوی رایانشی (که همان داده‌کاوی و پردازش متن در حوزه‌ی علوم قرآنی است) نیز وجود دارند اما دانشگاه‌های کمی آن‌ها را ارائه می‌دهند. در ادامه مروری کوتاه بر پنج گرایش مرسوم خواهیم داشت:

  • گرایش هوش مصنوعی و رباتیکز:

یکی از پرطرفدارترین شاخه‌های مهندسی کامپیوتر هوش مصنوعی است. برخلاف عموم افراد که تصور می‌کنند این رشته نظری است، هوش مصنوعی گرایشی هم نظری و هم عملی در زمینه‌ی هوشمند‌سازی کامپیوترها و سیستم‌های مبتنی بر کامپیوتر می‌باشد. دانشجویان هوش مصنوعی با الهام از ویژگی‌های موجودات سعی در ایجاد قابلیت‌های تحلیل اطلاعات، استدلال، یادگیری و رفتار هوشمندانه، حس بینایی، درک و تولید زبان و گفتار به‌طور خودکار را دارند.

در دوره‌ی ارشد هوش مصنوعی دانشجویان با مطالبی چون شبکه‌های عصبی، هوش مصنوعی پیشرفته، تئوری فازی و… آشنا شده و مباحثی مانند تحلیل داده، طراحی سیستم‌های هوشمند، رایانش تکاملی، پردازش سیگنال، متن و تصویر که امروزه یکی از پردرآمدترین و پرتقاضاترین مشاغل را شامل می‌شوند در این گرایش قرار دارند.

  • گرایش نرم افزار

این گرایش مباحث پیشرفته‌تر شاخه‌ی نرم ‌افزار در کارشناسی را ادامه داده و دانشجویان با سیستم‌های عامل پیشرفته، بانک‌های اطلاعاتی، برنامه ‌نویسی پیشرفته و تحت وب، الگوریتم‌های پردازش موازی و … آشنا می‌شوند. یادگیری مباحث پیشرفته موجب می‌شود تا طراحی سیستم‌های کامپیوتری مانند برنامه‌های تحت تلفن همراه و سایر دستگاه‌ها بهینه‌تر شده و خطایابی سیستم‌ها با دقت بیشتری انجام شود.

دانشجویان فارغ‌التحصیل این گرایش می‌توانند در مشاغل طراحی سیستم‌های ذخیرش اطلاعات، تحلیل و طراحی وب سایت های سفارشی و… فعالیت داشته باشند.

  • گرایش شبکه های کامپیوتری

این گرایش یکی از پرطرفدارترین گرایش‌ها از گذشته تا کنون بوده و متاسفانه ظرفیت دانشگاه‌های دولتی برای آن هر ساله کمتر می‌شود. علت تقاضای زیاد این گرایش این است که تمامی کسب و کارهای تجاری و ارگان‌های دولتی به کار با شبکه‌های کامپیوتری نیاز دارند و سخت ‌افزارهای کاربردی نظیر تلفن همراه و دوربین مدار بسته و همچنین نرم ‌افزارهای کاربردی در زمینه‌های مالی و…  بررویبسترشبکه‌هایکامپیوتریقرارمی‌گیرند.

دانشجویان رشته‌ی ارشد شبکه‌های کامپیوتری به مطالعه و شناخت انواع معماری‌های رایج در شبکه‌های کامپیوتری، سیستم‌های توزیع شده، ارزیابی کارایی شبکه‌های کامپیوتری، طراحی سازوکارهای مدیریت شبکه و… می‌پردازند. این گرایش با سایر رشته‌ها مانند فناوری اطلاعات و تجارت الکترونیک، ارتباطی نزدیک دارد.

  • گرایش معماری سیستم های کامپیوتری

سخت ‌افزاری‌ترین گرایش تحصیلات تکمیلی و در زمینه‌ی معماری‌های کامپیوتری و روش‌های طراحی و ارزیابی سیستم‌های کامپیوتری می‌باشد. طراحی تراشه‌های بومی یا امن‌سازی تراشه‌های خارجی برای جلوگیری از درز اطلاعات به خارج از سیستم و پیشگیری از نفوذها، ایجاد ارتباط بین تراشه‌ای جهت مدیریت منابع، رایانش ابری و اینترنت اشیا از وظایف دانشجویان ارشد رشته معماری کامپیوتر می‌باشد.

فرصت‌های شغلی و تحصیلی بسیار خوبی (چه در داخل کشور و چه در خارج از آن) برای دانشجویان رشته‌ی معماری کامپیوتر وجود دارد. افراد شاغل در این گرایش با مهندسین برق و سایر گرایش‌های کامپیوتر بیشترین تعامل را دارند.

  • گرایش رایانش امن (امنیت)

در گرایش رایانش امن یا امنیت اطلاعات، هدف این است که ذخیره، تبدیل، پردازش، انتقال و بازیابی اطلاعات به شکلی مطمئن انجام شود و از انجام فعالیت‌های غیر مجاز ممانعت به عمل آید. اصلاح روش‌های فعلی و تولید روش‌های جدید و موثر برای تامین امنیت سیستم‌های پردازش اطلاعات از سایر اهداف این گرایش است.

اهمیت بالای امنیت اطلاعات در دنیای امروزی موجب شده تا این گرایش به عنوان یکی از پرطرفدارترین رشته‌ها در دانشگاه‌های معتبر دنیا تبدیل شود. چراکه رشته امنیت شبکه از بازار کار گسترده و متنوعی برخوردار می‌باشد.

بازار کار رشته مهندسی کامپیوتر

از آنجایی که برنامه‌های کاربردی بی‌شماری وجود دارند، تقاضا برای مهندسی کامپیوتر زیاد است و گزینه‌های شغلی زیادی برای کسانی که می‌خواهند وارد این حرفه شوند وجود دارد. مانند رباتیک، شبکه‌های بی‌سیم، سیستم‌های عامل (حتی برای طراحی هواپیماها)، امنیت، پایگاه داده، طراحی سایت، طراحی برنامه و بازی و …. برخی از عناوینی که یک مهندس کامپیوتر به‌عنوان شغل می‌تواند داشته باشد عبارت است از:

  • برنامه ‌نویسی کامپیوتر (هر زبان برنامه ‌نویسی)
  • تحلیل‌گر و طراح نرم ‌افزار
  • کارشناس پایگاه داده
  • توسعه ‌دهنده برنامه برای دستگاه‌های مختلف
  • مدیر سایت
  • طراح و توسعه ‌دهنده وب
  • کارشناس شبکه
  • متخصص امنیت اطلاعات
  • تحلیل‌گر سیستم‌های کامپیوتری
  • مدیر شبکه

 

مشاوره کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

برنامه کلاسی کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر

برنامه درسی کلاس های آمادگی کنکور کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر و فناوری اطلاعات موسسه آموزش عالی آزاد ماهان با برترین اساتید ایران با بیشترین تعداد قبولی و رتبه های برتر در ایران را می توانید از طریق لینک زیر مشاهده و دانلود نمائید.

نمونه کلاس های کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر

تحلیل و بررسی کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر

مشاوره کارشناسی ارشد مهندسی کامپیوتر

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد

مشاوره رایگان کارشناسی ارشد و دکتری

"*"فیلدهای ضروری را نشان می دهد