یکی از گرایش های کارشناسی ارشد حقوق گرایش حقوق جزا و جرم شناسی است که می توان گفت علاقه مندان این گرایش به میزان علاقه مندان گرایش حقوق خصوصی است و علت این که این گرایش افراد زیادی را به خود جذب می کند این است که گرایش جزا و جرم شناسی از قوانین و مجازات ها و جرایمی سخن می گوید که برای عموم افراد در جامعه ملموس است و درک عموم نسبت به فهم این جرایم بالاست و از آن جا که در خصوص جرم و جنایت است و ذاتا اموری هیجانی می باشد و انسان نیز بالفطره هیجانات را دوست دارد باعث جذب داوطلبین زیادی به خود شده است.
به منظور ارتقاء سطح آموزشی و پژوهشی حقوق، اقدامات لازم برای ایجاد دوره کارشناسی ارشد حقوق جزا و جرم شناسی صورت گرفته است. علاقمندان می توانند پایه های علمی خود را در زمینه حقوق جزا تقویت نموده و با علل و عوامل جرم زا آشنایی عمیق تری پیدا کنند تا بتوانند به جامعه خدمات علمی کیفی لازم در جهت مبارزه با بزهکاری ارائه نمایند.
امروزه با فنی و تکنیکی شدن مرتکبان جرم و پیچیدگیهای برخی از جرایم ارتکابی که طبیعتاً با فنی شدن جوامع در ارتباط است شاهد تخصصی شدن سیستم عدالت کیفری هستیم.
تشکیل و تاسیس دادسراها و دادگاههای ویژه رسیدگی به جرایم در کشور ما ، مانند مجتمع قضایی ویژه جرایم اقتصادی (که به تعقیب و محاکمه مجرمان اقتصادی میپردازد) دادگاه کیفری استان (که به جرایم سنگین و شدیدی از جمله قتل عمد رسیدگی میکند) و دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اطفال بزهکار و … نشانگر اهمیت تخصص در این رشته است.
بنابراین وکالت تخصصی در این زمینه منجر به موفقیت وکیل در قالب پرونده های کیفری میشود و به نسبت درآمد مناسب و قابل توجهی را برای فرد به ارمغان می آورد.
بازار بعدی کار این گرایش این است که فرد می تواند با کسب علم و دانش تخصصی به عنوان استاد در دانشگاه ها تدریس این دروس تخصصی را به عهده بگیرد و چه بسا عضو هیات علمی دانشگاه ها فعالیت نماید