رشته مهندسی برق در مقطع دکتری شامل 5 گرایش مختلف می باشد که هر یک حوزه کاری متفاوتی دارند:
برق الکترونیک، برق قدرت، برق مخابرات، برق کنترل و مهندسی پزشکی بیوالکتریک
1- دکتری مهندسی برق الکترونیک: هدف از ارائه دوره مهندسی الکترونيک، آموزش و کسب مهارت دانشجويان در جنبههای عملی و نظری طراحی و پيادهسازی سيستمهای نوين الکترونيکی است. به گونهای که مهندسان الکترونيک میتوانند تجهيزات الکترونيکی موردنياز صنعت و ساير شاخههای مهندسی را طراحی کرده و بسازند و يا سيستمهای الکترونيکی موجود را تجزيه و تحليل کنند. اين سيستمها شامل افزارههای ميکروالکترونيک و مدارهای الکترونيکی چه بصورت مجزا و چه مجتمع اعم از ديجتيال، آنالوگ و يا مختلط میباشند.
دکتری مهندسی برق الکترونیک کسب مهارتهای لازم به همراه داشتن دانشفنی و قوه ابتکار است که مسيرهای شغلی فراوان را فرا روی فارغالتحصیلان قرار می دهد..
2- مهندسی پزشکی بیوالکتریک: مهندسی پزشکی يک نظام جديد و گسترش يافته در مهندسی است که با همکاری مهندسين، فيزيولوژيستها، پزشکان و دانشمندان، يک شناخت همه جانبه را در مسائل پزشکی فراهم میکند. هدف از مهندسی پزشکی توسعه و گسترش تجهيزات و روشهای تشخيصی و درمانی است. اين هدف با بکارگيری تکنولوژی و علوم در حل مسائل پزشکی و زيستشناسی تحقق میيابد..
در سالهای اخير، پيشرفت در زمينههای ميکروالکترونيک، نظريه سيستمهای غيرخطی، روشهای رياضی مدلسازی و روشهای پردازش سيگنال و تصوير، افق جديدی را در حل مسايل پزشکی و بيولوژی ايجاد کرده است. نوسان سازهای قلبی و تنفسی، روشهای غيرتهاجمی تشخيص، تصويرنگاری پزشکی، مهندسی نرونی، پروتزهای نرونی شنوايی قابل کاشت، سيستمهای تحريک الکتريکی عصبی – عضلانی برای ايجاد حرکت در اندام فلج از جمله محصولات مهندسی پزشکی است.
3- دکتری مهندسی برق قدرت: موضوع اصلی اين مجموعه توليد، انتقال، توزيع و تبديل انرژی الکتريکی است. مهندسی سيستمهای قدرت و ماشينهای الکتريکی دو شاخه کلاسيک اين گروه هستند. که در آنها مسائلی نظير بررسی، طراحی، بهرهبرداری، کنترل و حفاظت سيستمهای قدرت و اجزاء آنها موردمطالعه قرار گرفته و اصول کار و طراحی انواع ماشينهای الکتريکی آموزش داده میشود. با توجه به نقش روز افزون کامپيوتر در شاخههای مهندسی امروزه اکثر تجزيه و تحليل و طراحی سيستمها و دستگاههای قدرت بوسيله کامپيوتر انجام میگيرد. بعلاوه در شاخه نوينی از مهندسی قدرت تحت عنوان « الکترونيک قدرت » سيستم های که از ترکيب مبدلهای استاتيکی انرژی الکتريکی، ماشينهای الکتريکی و مدارهای الکتريکی حاصل میشود مورد بررسی قرار میگيرند. آزمايشگاه ها و کارگاههای تخصصی گروه قدرت در مقطع دکتری شامل: ماشينهای الکتريکی 1 و 2، فشارقوی، مدار و اندازهگيری 1 و 2، رله و حفاظت، مبانی مهندسی برق 1 و 2 و کارگاه برق میباشد.
4- دکتری برق کنترل: هدف از اين مجموعه آشنايی دانشجويان برق با چگونگی تجزيه و تحليل و مدلسازی سيستمهای پويا و معرفی اصول طراحی و نحوه استفاده از سيستمهای کنترل خودکار برای بهبود رفتار اين سيستمها میباشد. بعلاوه با توجه به قابليتهای نوينی که در طی دهههای اخير در پردازش اطلاعات توسط کامپيوتر بوجود آمده است. کاربرد آن در شبيهسازی رفتار سيستمهای پويا، قسمتی از برنامه آموزشی مجموعه کنترل را تشکيل میدهد.
5- دکتری برق مخابرات: هدف از ارائه اين مجموعه تربيت کارشناسان متخصص در زمينههای شناخت، نحوه عملکرد و چگونگی و نگهداری و بهرهبرداری و تجزيه و تحليل و طراحی سيستمهای مخابراتی شامل سيستمهای مخابرات تلفن ثابت، تلفن سيار سلولی، ماهواره و … میباشد. در اين گرايش دانشجويان مسائل و فنون انتقال اطلاعات را مورد مطالعه قرار میدهند و علاوه بر آن در باره قطعات، مدارها و با توجه به نقش روزافزون ارتباطات و انتقال اطلاعات در زندگی بشری و نيز تنوع صنايع مخابراتی در داخل کشور، تربيت کارشناسانی متخصص در زمينههای شناخت نحوه عملکرد و چگونگی نگهداری و بهرهبرداری و تجزيه و تحليل و طراحی سيستمهای مخابراتی از اهميت فوق العادهای برخوردار است.